Leeuwendaalkerk

Bron: Groot Rijswijk 19-7-2019

Op zaterdagavond 21 september vindt in Rijswijk de eerste editie van de 'Kerken Cup' plaats. Een zaalvoetbaltoernooi voor en door kerken, georganiseerd vanuit de Leeuwendaalkerk in Rijswijk. Voor het toernooi worden in eerste instantie kerken uit Rijswijk en de regio Den Haag actief uitgenodigd, maar er is ook interesse uit plaatsen van buiten de regio.

Rijswijk - "Het doel is om de verbinding tussen kerken op een laagdrempelige manier te stimuleren," zegt mede-organisator Johannes de Vries. "Onze eigen ervaring is dat zaalvoetbal in veel kerken populair is. Dat middel zetten we in om van deze ontmoeting tussen kerken een succes te maken." De eerste tekenen zijn gunstig: uit verschillende kerken is al enthousiast gereageerd op de uitnodiging.

Op haar website beschrijft de organisatie met een Bijbelse knipoog de uitdaging die kerken tijdens de Kerken Cup aan kunnen gaan: "We vragen je om je talenten niet te begraven, maar om ze in te zetten. Om je sandalen uit te trekken en de futsalschoenen aan."

De eerste editie van de Kerken Cup start op 21 september om 17:30 uur, duurt tot 22:00 uur en wordt gehouden in Rijswijk. Ieder team bestaat uit minimaal 5 personen. Meer informatie en inschrijven kan via leeuwendaalkerk.nl/kerkencup.

zaalvoetbalBron: ND 18 juli 2019

Op initiatief van de Nederlands-gereformeerde Leeuwendaalkerk in Rijswijk wordt op 21 september de ‘Kerken Cup’ gehouden, een zaalvoetbaltoernooi voor kerken. Competitie en lol staan centraal, meldt de website van de Leeuwendaalkerk. ‘We vragen je om je talenten niet te begraven, maar om ze in te zetten.’ Met een knipoog: ‘Om je veilige, vertrouwde kerkplein – jouw Ur der Chaldeeën – achter je te laten en om naar Rijswijk te trekken.’

In eerste instantie zijn vooral kerken in Den Haag en omstreken – van ­Leiden tot Delft – uitgenodigd. Zolang er nog plek is, mogen ook andere kerken zich aanmelden.

‘Het doel is om de verbinding tussen kerken op een laagdrempelige manier te stimuleren’, zegt medeorganisator Johannes de Vries. ‘Onze eigen ervaring is dat zaalvoetbal in veel kerken populair is. Dat middel zetten we in om van deze ontmoeting tussen kerken een succes te maken.’

Het toernooi vindt plaats in Rijswijk.

Beste lezer,

Bijgaand ontvangt u Kompas Light van deze maand.

Kompas Light juli 2019

De opzet en inhoud van Kompas is onlangs gewijzigd doordat er nu binnen de gemeente een wekelijkse digitale nieuwsbrief wordt verspreid. Kompas is een maandelijks overzicht van de wekelijkse nieuwsbrieven en bevat verder de belangrijkste hoofdpunten die op het moment van verspreiding nog actueel zijn. Ook is er een agenda van de kerkdiensten in opgenomen en is er een verjaardagsoverzicht voor de volgende maand.

Klik zo nodig hier om in te loggen.

Er is een nieuw smoelenboek uitgebracht. Log in en download de digitale versie.

Smoelenboek Leeuwendaalkerk 2019

Klik zonodig hier om in te loggen.

Vanwege afwezigheid van ds Hans van 't Hoff gaan deze 2 middagdiensten niet door.