Leeuwendaalkerk

Beste lezer,

Bijgaand ontvangt u Kompas Light van deze maand.

Kompas Light april 2020

De opzet en inhoud van Kompas is onlangs gewijzigd doordat er nu binnen de gemeente een wekelijkse digitale nieuwsbrief wordt verspreid. Kompas is een maandelijks overzicht van de wekelijkse nieuwsbrieven en bevat verder de belangrijkste hoofdpunten die op het moment van verspreiding nog actueel zijn. Ook is er een agenda van de kerkdiensten in opgenomen en is er een verjaardagsoverzicht voor de volgende maand.

Klik zo nodig hier om in te loggen.

Vanwege het Coronavirus kan de Vriendendienst van zondag 19 april 2020 niet door gaan. Dat is verdrietig nieuws, maar het is niet anders. Volgend jaar hopen we weer een dienst voor onze vrienden te organiseren. Intussen wensen we iedereen Gods zegen en veel sterkte!

NietAlleen

Wie in Oud-Rijswijk, Cromvliet, Leeuwendaal of de Bomenbuurt praktische hulp nodig heeft of om een praatje verlegen zit, kan de komende weken bellen met een speciaal daarvoor gelanceerd telefoonnummer. Het initiatief heet ‘#nietalleen Oud-Rijswijk’ en wordt bemand door vrijwilligers. Zij willen helpen nu veel mensen door het coronavirus aan huis gebonden zijn en zich eenzaam voelen of tegen praktische problemen aanlopen.

Daarbij gaat het vaak om oudere mensen of mensen met een kwetsbare gezondheid, maar ook om medewerkers in de zorg die door lange werkdagen zelf geen boodschappen meer kunnen doen en andere mensen die zich door het coronavirus voor problemen geplaatst zien.

Via het telefoonnummer 085 112 4781 en het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kom je in contact met een van de vrijwilligers. Zij maken graag een praatje en bieden een luisterend oor, maar doen als dat nodig is ook een keer de boodschappen of laten de hond uit.

Het initiatief voor ‘#nietalleen Oud-Rijswijk’ komt vanuit de Leeuwendaalkerk uit de gelijknamige Rijswijkse wijk. Hans van ’t Hoff van de Leeuwendaalkerk is één van de initiatiefnemers: “Als kerk willen we dienstbaar zijn aan alle mensen uit de wijk. We zien dat er door het coronavirus ook in onze buurt meer behoefte is aan een luisterend oor en een helpende hand dan normaal. Als we daarin iets kunnen betekenen, dan doen we dat heel graag.”

Zowel de koffiekerk als de ontmoetingsmaaltijd zullen deze maand niet plaatsvinden ivm het snelverspreidende Coronavirus. Zo willen we zorgdragen voor elkaar!