Leeuwendaalkerk

Na een winter waar maar geen eind aan lijkt te komen, zien we enorm uit naar het voorjaar! De eerste tekenen daarvan konden we zelfs tijdens de vorstperioden al zien en horen we dankzij de vogels. Een paartje eenden dat elkaar het hof maakt, de eerste lijster die zijn lied zingt. Genieten van het voorjaar is… een mooie wandeling door de polder, ’s morgens vroeg ergens in april. Het barst van het nieuwe leven. Gods schepping op z’n mooist!

Om al dat moois van dichtbij mee te maken nodigt Pieter van der Bruge een ieder die maar wil en kan, uit voor een heerlijke tocht te voet door Midden-Delfland. Wietze Janse is wederom bereid gevonden om onze deskundige vogelgids te zijn. Ondergetekende kan het een en ander aan wetenswaardigheden over landschap, natuur en ontwikkelingen van het (nu nog) ‘ongerepte’ weidegebied vertellen. De wandeling gaat grotendeels over het tracé van de toekomstige rijksweg A4. Het zandlichaam ligt al meer dan veertig jaar op zijn bestemming te wachten en biedt een weids uitzicht over het eeuwenoude landschap. Ter hoogte van het stedelijk gebied van Delft en van Schiedam en Vlaardingen bevinden zich plasjes, bosjes en riet/ruigtegebiedjes. In het gebied als geheel zijn zo’n 60 soorten broedvogels geteld.

Praktisch: zaterdag 24 april starten we ’s morgens rond 7.00 uur aan het begin van het tracé, bij de Kruithuisweg aan de rand van Delft. We lopen een kleine zeven kilometer langs en over het zandlichaam. De route is grotendeels onverhard en soms wat oneffen en af en toe moet je over een hekje klimmen. Eenmaal in Schiedam keren we met het openbaar vervoer terug naar Delft. Even na het middaguur zijn we naar verwachting weer bij ons startpunt.

Zin? Zet hem in je agenda en geef je op bij Pieter. Daarna ontvang je nadere informatie...

activ0.png

Klik hier en hier om meer foto's van een vorige vogeltocht te bekijken.