Leeuwendaalkerk

Ook dit jaar kunnen we weer terugkijken op twee prachtige kerstvieringen, een kerstnachtdienst en een kerstdagdienst. Het was nog even spannend of alles wel doorgang zou kunnen vinden vanwege voorspelde regen en ijzel, maar dat viel gelukkig allemaal mee. De opkomst in beide diensten was zelfs hoger dan vorig jaar!

Op donderdagavond 24 december was er de kerstnachtdienst. In deze dienst mochten we ook buurtbewoners ontmoeten. Fijn dat zij er waren en mee konden zingen en luisteren. Ook de levende kerststal met Jozef, Maria, herders, engelen, wijzen en natuurlijk schapen zorgde weer voor veel bezoekers. In de dienst zongen we veel mooie kerstliederen, begeleid door de muziekgroep. We luisterden naar het verhaal van de wijzen verteld door Pieter van den Brugge en hadden aandacht voor een mooie overdenking van ds. Hans van 't Hoff. Het thema daarvan was: 'Dit kind in de kribbe: een strijder waar je U tegen zegt!' 
Na afloop was een gadget met kerst bijbelteksten en bijbehorende tekeningen van de kinderen. Onder het genot van warme chocolademelk en glühwein spraken we met lekaar door over het mooie verhaal van het kindje in de kribbe, Jezus Christus, de Redder en Verlosser van deze wereld.

Klik hier om de dienst te beluisteren. 

kerstnacht1.jpg kerstnacht2.jpg kerstnacht3.jpg kerstnacht4.jpg kerstnacht5.jpg kerstnacht6.jpg

Op vrijdagochtend was er de kerstdagdienst met bijzonder mooie bijdragen van de verschillende jeugdclubs. De jongeren muziekgroep verzorgde de begeleiding van liederen en deed dat prima. De Spoorzoekers begonnen het kerstfeest met een kerstspel en gingen op zoek naar de betekenis van kerst. Broeder Jetze Vonk vertelde vervolgens een prachtig kerstverhaal over de herders in het veld. Oude tijden herleefden. De Koningsjeugd luisterde naar het kerstverhaal verteld door oma en begeleid door foto's. De Vertelkring en Kinderkring zongen mooie kerstliederen. Tenslotte vertoonde de JV16+ een film waarin zij de gastvrijheid in de gemeente onderzochten. Conclusie van hen was dat de gemeente van Rijswijk geslaagd is voor deze test.

Klik hier om de dienst te beluisteren.

kerstdag1.jpg kerstdag2.jpg kerstdag3.jpg kerstdag4.jpg kerstdag5.jpg kerstdag6.jpg

Dank voor iedereen die hard gewerkt heeft om deze feestelijke diensten mogelijk te maken!

Klik hier voor meer foto's.